Sanacija objekta Zavičajnog muzeja Ruma

apr 16, 2022

Poštovani posetioci,

obaveštavamo Vas da je započeta sanacija objekta Zavičajnog muzeja Ruma.

Zgrada našeg muzeja je najstariji spratni objekat u gradu i datira iz 1772. godine, a poslednja rekonstrukcija bila je 1986. godine. Objekat se od 30. decembra 1991. godine vodi kao nepokretno kulturno dobro od velikog značaja i od tada je pod zaštitom države.

Ovaj veoma značajan projekat u celosti se finansira iz budžeta Opštine Ruma. Vrednost radova u prvoj fazi je 12 miliona dinara i obuhvata sanaciju vlage, dok druga faza radova obuhvata zamenu stolarije i fasadu za šta će Opština Ruma izdvojiti 18 miliona dinara.

U objektu Muzeja, koji ove godine slavi jubilej 250 godina od izgradnje, nakon renoviranja i postavljanja nove moderne stalne postavke, naši posetioci će imati priliku da se na jedan novi način upoznaju sa bogatom istorijom Rume.

Pročitajte još

POSETITE NAS

Glavna 182, 22400, Ruma, Srbija

POZOVITE NAS

O MUZEJU

Osnovan 1. marta 1962. rešenjem Narodnog odbora opštine Ruma kao „zavičajni istorijsko-prirodnjački muzej“ sa precizno utvrđenim zadatkom „da radi na iskopavanju, sakupljanju i sređivanju zbirki predmeta, slika i zapisa istorijske vrednosti, zatim da organizuje izložbe i predavanja…“

RADNO VREME

Zavičajni muzej Ruma je zbog radova na sanaciji objekta privremeno zatvoren za posetioce.

Veb prezentacija je licencirana pod uslovima licence Creative Commons Autorstvo-Nekomercijalno-Bez prerada 3.0 Srbija; Dizajnirano od strane Play Media

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja