Отворена изложба „Метафизика блискости“ Милице Николчић

јул 9, 2021

У оквиру Културног лета 2021. у Завичајном музеју Рума отворена је изложба уметнице Милице Николчић под називом „Метафизика блискости“.

Бројној публици уметницу и њен рад представила је директорка Завичајног музеја Рума Бранислава Коњевић а потом се обратила и ауторка изложбе Милица Николчић.

Инспирација за ових 30 – ак цртежа представљених на изложби су људи у њеном окружењу. Ауторка изложбе истиче да је за израду цртежа користила технику угљен на папиру, лавирани туш и понегде шлаг метал. Одабрала је ову технику јер допушта лакоћу покрета и ефекат тренутка у коме се дешава интеракција. Цртежи су, на неки начин мали оглед о блискости, као и о различитим начинима на који је изражавамо. Колико нам је заправо важан додир и загрљај, као физички контакт, а колико је важна суштина која представља повезаност и блискост на метафизичком нивоу.

Изложба ће бити доступна посетиоцима до 20. августа 2021. године.

Прочитајте још

ПОСЕТИТЕ НАС

Главна 182, 22400, Рума, Србија

ПОШАЉИТЕ НАМ ПОРУКУ

ПОЗОВИТЕ НАС

O МУЗЕЈУ

Основан 1. марта 1962. решењем Народног одбора општине Рума као „завичајни историјско-природњачки музеј“ са прецизно утврђеним задатком „да ради на ископавању, сакупљању и сређивању збирки предмета, слика и записа историјске вредности, затим да организује изложбе и предавања…“

РАДНО ВРЕМЕ

Завичајни музеј Рума је због радова на санацији објекта привремено затворен за посетиоце.

Veb prezentacija je licencirana pod uslovima licence Creative Commons Autorstvo-Nekomercijalno-Bez prerada 3.0 Srbija; Dizajnirano od strane Play Media

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja