Изложба „Ретроспектива“ – Предраг Пеђа Јововић

јун 7, 2023

У петак, 10. јуна, у препуном холу Културног центра „Брана Црнчевић“ у Руми свечано је отворена десета самостална изложба румског сликара Предрага Пеђе Јововића. Ова изванредна прилика да се на једном месту доживи уметност и стваралаштво овог талентованог сликара привукла је велики број пријатеља, публике, колега из музеја и поштовалаца његовог рада.

Урош Николић, директор Завичајног музеја Рума, срдачно је поздравио присутне и истакао значај ове изложбе за локалну уметничку сцену. Марија Вукајловић, историчарка уметности, која је имала част да свечано отвори изложбу, говорила je о уметниковом раду.

„Ретроспектива“ Предрага Пеђе Јововића представља збирку његових најзначајнијих дела из различитих периода сликаревог живота. Ова изложба обухвата широк спектар тема, од прелепих пејзажа и атмосферичних кафанских призора, па све до аутопортрета. Свака слика на изложби носи своју причу и чини да посматрача поведе на јединствено путовање кроз сликарев свет.

Изложба ће бити отворена до 24.06.2023. године. Улаз је слободан. 

Прочитајте још

ПОСЕТИТЕ НАС

Главна 182, 22400, Рума, Србија

ПОШАЉИТЕ НАМ ПОРУКУ

ПОЗОВИТЕ НАС

O МУЗЕЈУ

Основан 1. марта 1962. решењем Народног одбора општине Рума као „завичајни историјско-природњачки музеј“ са прецизно утврђеним задатком „да ради на ископавању, сакупљању и сређивању збирки предмета, слика и записа историјске вредности, затим да организује изложбе и предавања…“

РАДНО ВРЕМЕ

Завичајни музеј Рума је због радова на санацији објекта привремено затворен за посетиоце.

Veb prezentacija je licencirana pod uslovima licence Creative Commons Autorstvo-Nekomercijalno-Bez prerada 3.0 Srbija; Dizajnirano od strane Play Media

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja