Održana 48. likovna kolonija „Borkovac“

sep 8, 2021

U organizaciji Zavičajnog muzeja Ruma 4. i 5. septembra  održana je 48. likovna kolonija „Borkovac“. Ovogodišnji saziv umetnika bio je posvećen izradi murala, a tema je bila da oslikaju stih koji ih je najviše inspirisao iz poeme Mike Antića „Vojvodina“.  Na koloniji su učestvovali timovi iz Rume, Beograda, Subotice i Kosovske Mitrovice.

Ovogodišnja kolonija je drugačija nego sve prethodne jer će radovi trajno biti izloženi u našem gradu. Građani Rume koji žele da pogledaju murale mogu to učiniti ukoliko prošetaju do popularno nazvanih zgrada „kula“ u centru grada.  Stanari ovih zgrada su pokazali oduševljenje idejom našeg muzeja i realizacijom mladih umetnika, zadovoljni što fasade njihovih zgrada sada krase divni murali.

Mladi umetnici ističu da su zadovoljni svojim učešćem na ovogodišnjoj likovnoj koloniji i da bi se rado odazvali ponovnom pozivu. Krajem novembra Zavičajni muzej Ruma organizovaće izložbu fotografija gde će biti prikazan proces izrade murala, kao i finalni radovi, tako da se i učesnici i organizatori raduju ponovnom okupljanju u Rumi.

Realizaciju likovne kolonije „Borkovac“ u potpunosti je omogućila Opština Ruma kojoj se ovim putem zahvaljujemo.

Pročitajte još

POSETITE NAS

Glavna 182, 22400, Ruma, Srbija

POZOVITE NAS

O MUZEJU

Osnovan 1. marta 1962. rešenjem Narodnog odbora opštine Ruma kao „zavičajni istorijsko-prirodnjački muzej“ sa precizno utvrđenim zadatkom „da radi na iskopavanju, sakupljanju i sređivanju zbirki predmeta, slika i zapisa istorijske vrednosti, zatim da organizuje izložbe i predavanja…“

RADNO VREME

Zavičajni muzej Ruma je zbog radova na sanaciji objekta privremeno zatvoren za posetioce.

Veb prezentacija je licencirana pod uslovima licence Creative Commons Autorstvo-Nekomercijalno-Bez prerada 3.0 Srbija; Dizajnirano od strane Play Media

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja