Одржана 48. ликовна колонија „Борковац“

сеп 8, 2021

У организацији Завичајног музеја Рума 4. и 5. септембра  одржана је 48. ликовна колонија „Борковац“. Овогодишњи сазив уметника био је посвећен изради мурала, а тема је била да осликају стих који их је највише инспирисао из поеме Мике Антића „Војводина“.  На колонији су учествовали тимови из Руме, Београда, Суботице и Косовске Митровице.

Овогодишња колонија је другачија него све претходне јер ће радови трајно бити изложени у нашем граду. Грађани Руме који желе да погледају мурале могу то учинити уколико прошетају до популарно названих зграда „кула“ у центру града.  Станари ових зграда су показали одушевљење идејом нашег музеја и реализацијом младих уметника, задовољни што фасаде њихових зграда сада красе дивни мурали.

Млади уметници истичу да су задовољни својим учешћем на овогодишњој ликовној колонији и да би се радо одазвали поновном позиву. Крајем новембра Завичајни музеј Рума организоваће изложбу фотографија где ће бити приказан процес израде мурала, као и финални радови, тако да се и учесници и организатори радују поновном окупљању у Руми.

Реализацију ликовне колоније „Борковац“ у потпуности је омогућила Општина Рума којој се овим путем захваљујемо.

Прочитајте још

ПОСЕТИТЕ НАС

Главна 182, 22400, Рума, Србија

ПОШАЉИТЕ НАМ ПОРУКУ

ПОЗОВИТЕ НАС

O МУЗЕЈУ

Основан 1. марта 1962. решењем Народног одбора општине Рума као „завичајни историјско-природњачки музеј“ са прецизно утврђеним задатком „да ради на ископавању, сакупљању и сређивању збирки предмета, слика и записа историјске вредности, затим да организује изложбе и предавања…“

РАДНО ВРЕМЕ

Завичајни музеј Рума је због радова на санацији објекта привремено затворен за посетиоце.

Veb prezentacija je licencirana pod uslovima licence Creative Commons Autorstvo-Nekomercijalno-Bez prerada 3.0 Srbija; Dizajnirano od strane Play Media

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja