Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković posetila Zavičajni muzej Ruma

mar 14, 2022

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković posetila je Rumu, te je sa predsednicom Opštine Ruma Aleksandrom Ćirić i zamenicom predsednice Opštine Ruma Biljanom Popović Jovanović obišla i naš muzej.

Ministarka Gojković je u razgovoru sa direktorkom Muzeja Branislavom Konjević istakla da je napravljen dogovor između Predsednice Opštine i nje, obaveštena je da je Opština Ruma izdvojila sredstva za saniranje vlage koja je najveći problem naše zgrade, a Ministarstvo kulture i informisanja će izdvojiti sredstva za stalnu postavku putem projekta „Gradovi u fokusu“ na koji smo konkurisali.

Ministarka Gojković je poručila da se za godinu dana opet ovde nađemo i otvorimo renovirani Muzej sa stalnom postavkom, jer Ruma to zaista zaslužuje.

Viši kustos našeg muzeja Snežana Janković, ministarki Gojković predstavila je izložbu o jednom od najdragocenijih eksponata našeg muzeja „Povelja cara Franca I rumskim zanatlijama iz 1818. godine“.

Pročitajte još

POSETITE NAS

Glavna 182, 22400, Ruma, Srbija

POZOVITE NAS

O MUZEJU

Osnovan 1. marta 1962. rešenjem Narodnog odbora opštine Ruma kao „zavičajni istorijsko-prirodnjački muzej“ sa precizno utvrđenim zadatkom „da radi na iskopavanju, sakupljanju i sređivanju zbirki predmeta, slika i zapisa istorijske vrednosti, zatim da organizuje izložbe i predavanja…“

RADNO VREME

Zavičajni muzej Ruma je zbog radova na sanaciji objekta privremeno zatvoren za posetioce.

Veb prezentacija je licencirana pod uslovima licence Creative Commons Autorstvo-Nekomercijalno-Bez prerada 3.0 Srbija; Dizajnirano od strane Play Media

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja