Бранка Колунџић (1956)

Бранка Колунџић је рођена у Руми 1956. године, ту је завршила основну школу и гимназију, а Економски факултет у Суботици. Још од детињства привлачила ју је уметност.

Бранка и њен животни сапутник, као и она самоуки и посвећени стваралац, вајар Мирослав Ковачевић Коча, половином 2002. године покрећу Клуб љубитеља уметности, једну од јединствених , ретких приватних културних институција, не само у Руми, већ и у ширем подручју. Клуб је у једном тренутку окупљао преко 120 активних чланова. Од 2011. године започињу нови пројекат  Уметнички камп „Фрушка гора“ смештен у Бешеновачком Прњавору. Широке, ничим заклоњене визуре фрушкогорског пејсажа потенцијална су неисцрпна инспирација и покретач већ насталих, а и будућих уметничких остварења многих стваралаца.

Серију од 26 портрета заједничког назива „Моји Румљани“, након изложбе одржане у Завичајном музеју Рума током фебруара 2005. године, Бранка Колунџић приложила је фонду Музеја.

ПОСЕТИТЕ НАС

Главна 182, 22400, Рума, Србија

ПОШАЉИТЕ НАМ ПОРУКУ

ПОЗОВИТЕ НАС

O МУЗЕЈУ

Основан 1. марта 1962. решењем Народног одбора општине Рума као „завичајни историјско-природњачки музеј“ са прецизно утврђеним задатком „да ради на ископавању, сакупљању и сређивању збирки предмета, слика и записа историјске вредности, затим да организује изложбе и предавања…“

РАДНО ВРЕМЕ

  • Радним данима: 08:00 - 19:30
  • Суботом: 09:00 - 15:00
  • Недељом: радимо са унапред најављеним групама

Veb prezentacija je licencirana pod uslovima licence Creative Commons Autorstvo-Nekomercijalno-Bez prerada 3.0 Srbija; Dizajnirano od strane Play Media