Izložba – „Kulturni napad“

нов 24, 2016

Izložba će biti otvorena u sali legata dr Romana Soretića, sa početkom u 19 časova.

U ponedeljak, 28. novembra 2016. godine, Zavičajni muzej Ruma priređuje otvaranje izložbe studenata vajarstva i slikarstva „Kulturni napad“. Ovom izložbom Akademije likovnih umetnosti Novi Sad predstavljeni su studentski radovi nastali u okviru studijskih programa Vajarstva i Slikarstva. Izložene radove su realizovali studenti završnih godina osnovnih i master studija, a izvestan broj skulptura je nastao u okviru izbornih predmeta (Savremena skulptura, Skulptura u materijalui Modelovanje). Ovom izložbom su predstavljeni različiti umetnički izrazi i stvaralaštvo maldih umetnika – studenata, koji u procesu rada na konkretnim studijskim zadacima formiraju lične poetike i pozicioniraju se na savremenoj umetičkoj sceni. 

Profesionalnom prezentacijom i afirmacijom daje se podrška najmlađim likovnim umetnicima, a istovremeno se predstavljaju i finalni rezultati edukativnih metodologija i pedagoškog rada Departmana likovnih umetnosti, Akademije umetnosti u Novom Sadu.

Bitan segment ovog projekta je i jačanje saradnje Akademije umetnosti, kao najvažnijeg novosadskog činioca u kulturnoj produkciji, sa institucijama kulture u Vojvodini, kao i razvijanje partnerstva i stvaranje mreže institucija u oblasti.

Прочитајте још

ПОСЕТИТЕ НАС

Главна 182, 22400, Рума, Србија

ПОШАЉИТЕ НАМ ПОРУКУ

ПОЗОВИТЕ НАС

O МУЗЕЈУ

Основан 1. марта 1962. решењем Народног одбора општине Рума као „завичајни историјско-природњачки музеј“ са прецизно утврђеним задатком „да ради на ископавању, сакупљању и сређивању збирки предмета, слика и записа историјске вредности, затим да организује изложбе и предавања…“

РАДНО ВРЕМЕ

Завичајни музеј Рума је због радова на санацији објекта привремено затворен за посетиоце.

Veb prezentacija je licencirana pod uslovima licence Creative Commons Autorstvo-Nekomercijalno-Bez prerada 3.0 Srbija; Dizajnirano od strane Play Media

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja