Izložba ikona učenika osnovnih škola

maj 27, 2021

U Zavičajnom muzeju Ruma, u okviru manifestacije „Dani slovenske pismenosti i kulture“, 21. maja u 12 časova, otvorena je Izložba ikona učenika osnovnih škola.

Na ideju za organizaciju izložbe došla je  direktorka OŠ „Dušan Jerković“ Nataša Stanić još 2014. godine i od tada se Izložba ikona osnovnih škola organizuje svake godine. Na ovogodišnjoj izložbi, šestoj po redu, učestvuju učenici osnovnih škola sa područja opštine Ruma, Sremska Mitrovica, Novi Beograd i Pećinci.

Organizatori izložbe su OŠ „Dušan Jerković“ Ruma i Zavičajni muzej Ruma. Izložba će biti otvorena do 28. maja 2021. godine.

Pročitajte još

POSETITE NAS

Glavna 182, 22400, Ruma, Srbija

POZOVITE NAS

O MUZEJU

Osnovan 1. marta 1962. rešenjem Narodnog odbora opštine Ruma kao „zavičajni istorijsko-prirodnjački muzej“ sa precizno utvrđenim zadatkom „da radi na iskopavanju, sakupljanju i sređivanju zbirki predmeta, slika i zapisa istorijske vrednosti, zatim da organizuje izložbe i predavanja…“

RADNO VREME

Zavičajni muzej Ruma je zbog radova na sanaciji objekta privremeno zatvoren za posetioce.

Veb prezentacija je licencirana pod uslovima licence Creative Commons Autorstvo-Nekomercijalno-Bez prerada 3.0 Srbija; Dizajnirano od strane Play Media

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja