Изложба икона ученика основних школа

мај 27, 2021

У Завичајном музеју Рума, у оквиру манифестације „Дани словенске писмености и културе“, 21. маја у 12 часова, отворена је Изложба икона ученика основних школа.

На идеју за организацију изложбе дошла је  директорка ОШ „Душан Јерковић“ Наташа Станић још 2014. године и од тада се Изложба икона основних школа организује сваке године. На овогодишњој изложби, шестој по реду, учествују ученици основних школа са подручја општине Рума, Сремска Митровица, Нови Београд и Пећинци.

Организатори изложбе су ОШ „Душан Јерковић“ Рума и Завичајни музеј Рума. Изложба ће бити отворена до 28. маја 2021. године.

Прочитајте још

ПОСЕТИТЕ НАС

Главна 182, 22400, Рума, Србија

ПОШАЉИТЕ НАМ ПОРУКУ

ПОЗОВИТЕ НАС

O МУЗЕЈУ

Основан 1. марта 1962. решењем Народног одбора општине Рума као „завичајни историјско-природњачки музеј“ са прецизно утврђеним задатком „да ради на ископавању, сакупљању и сређивању збирки предмета, слика и записа историјске вредности, затим да организује изложбе и предавања…“

РАДНО ВРЕМЕ

Завичајни музеј Рума је због радова на санацији објекта привремено затворен за посетиоце.

Veb prezentacija je licencirana pod uslovima licence Creative Commons Autorstvo-Nekomercijalno-Bez prerada 3.0 Srbija; Dizajnirano od strane Play Media

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja