Desk Kreativna Evropa u saradnji sa Zavičajnim muzejem Ruma organizovao Info dan

feb 26, 2023

Desk Kreativna Evropa u saradnji sa Zavičajnim muzejem Ruma, u Konferencijskoj sali Kulturnog centra Ruma, organizovao je info dan. Predavač je bio Dimitrije Tadić rukovodilac Deska Kreativna Evropa Srbija.

U okviru info dana prisutnim posetiocima održana je prezentacija koja za cilj ima da sve zainteresovane informiše o prilikama za ostvarivanje finansijske podrške evropskih projekata u kulturi, konkursnoj proceduri, pronalaženju partnerskih organizacija. Događaj je bio prilika da svi zainteresovani iz Rume i okoline saznaju više o smernicama konkursnih poziva koji su trenutno raspisani (Konkurs za cirkulaciju književnih dela, Konkurs za evropske projekte saradnje), ali i onima koji će biti raspisani tokom godine. Prisutni posetioci su imali priliku da čuju informacije o prioritetima programa, uslovima za konkurisanje i specifičnim pitanjima koja se odnose na dosadašnje učešće Srbije u programu.

Info dan je ujedno i prilika da se razgovara o potencijalima projektnih ideja prisutnih ustanova i organizacija za ostvarivanje evropske saradnje u okviru programa Kreativna Evropa.

Pročitajte još

POSETITE NAS

Glavna 182, 22400, Ruma, Srbija

POZOVITE NAS

O MUZEJU

Osnovan 1. marta 1962. rešenjem Narodnog odbora opštine Ruma kao „zavičajni istorijsko-prirodnjački muzej“ sa precizno utvrđenim zadatkom „da radi na iskopavanju, sakupljanju i sređivanju zbirki predmeta, slika i zapisa istorijske vrednosti, zatim da organizuje izložbe i predavanja…“

RADNO VREME

Zavičajni muzej Ruma je zbog radova na sanaciji objekta privremeno zatvoren za posetioce.

Veb prezentacija je licencirana pod uslovima licence Creative Commons Autorstvo-Nekomercijalno-Bez prerada 3.0 Srbija; Dizajnirano od strane Play Media

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja