FILM I IZLOŽBA: RUMSKI VAŠAR, 270 GODINA TRADICIJE

okt 6, 2017

Još davne 1747. godine, kada je Ruma, Carskom poveljom, uvrštena u red trgovišta, pa do danas, svakog trećeg u mesecu se održava Rumski vašar. Tom prilikom, u Rumu dolaze ljudi iz svih krajeva Srbije i okruženja da prodaju ili kupuju, vide ili budu viđeni, da pazar začine jagnjećim pečenjem ili nekim drugim specijalitetom koji se nudi pod bučnim šatrama. Vašarištem tada prodefiluje i do 30.000 ljudi.

Obeležavanje jubileja 270 godina trajanja Rumskog vašara Zavičajni muzej Ruma nastavlja projekcijom filma „Rumski vašar“ koji je urađen u koprodukciji sa Vorki timom, u utorak, 10. oktobra 2017. godine, u 18 časova.

Izložba „270 godina Rumskog vašara (1747 – 2017)“ biće otvorena u četvrtak, 12. oktobra 2017. godine, u 18 časova.

Pozivamo sve zainteresovane posetioce i građane Rume da svojim prisustvom uveličaju proslavu važnog jubileja, jer Rumski vašar je omogućio da Ruma dobije infrastrukturu, školstvo, sud, zdravstvene ustanove i dostigne današnji izgled i značaj u regionu.

Dobrodošli!

Pročitajte još

POSETITE NAS

Glavna 182, 22400, Ruma, Srbija

POZOVITE NAS

O MUZEJU

Osnovan 1. marta 1962. rešenjem Narodnog odbora opštine Ruma kao „zavičajni istorijsko-prirodnjački muzej“ sa precizno utvrđenim zadatkom „da radi na iskopavanju, sakupljanju i sređivanju zbirki predmeta, slika i zapisa istorijske vrednosti, zatim da organizuje izložbe i predavanja…“

RADNO VREME

Zavičajni muzej Ruma je zbog radova na sanaciji objekta privremeno zatvoren za posetioce.

Veb prezentacija je licencirana pod uslovima licence Creative Commons Autorstvo-Nekomercijalno-Bez prerada 3.0 Srbija; Dizajnirano od strane Play Media

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja