Презентација ШЕРЕТСКИ СРЕМ

авг 23, 2018

КУЛТУРНО ЛЕТО 2018
Музејске вечери
осврт на издавачку делатност
ЗАВИЧАЈНИ МУЗЕЈ РУМА
презентер: Снежана Јанковић, кустос-историчар
Понедељак, 27. август у 20.00 часова
Улаз слободан

ШЕРЕТСКИ СРЕМ

Завичајни музеј Рума вас позива да у понедељак, на бећарски светац, у 20 часова, неизоставно присуствујете вечери посвећеној „Шеретском Срему“. Издавачки рад Музеја и делатност његових кустоса на самом почетку овог века био је посвећен и овој страни Срема – смешној, веселој, бећарској и изнедрио три књиге анегдота на ову тему. 
Уз помоћ бројних сарадника и издавачке куће Српска књига у Руми нематеријално наслеђе нашег завичаја преточено је у запис који ће будућим генерацијама причати о духу дивног кићеног Срема. 
Кроз овај Срем, шеретски и увек спреман на песму и шалу, 27. августа провешће вас кустоси Музеја, уз наратора Мирослава Бату Нинковића и Ансамбл народних игара и песама „Бранко Радичевић“ Рума.
Презентација овог, последњег програма Завичајног музеја Рума у оквиру Културног лета, одржаће се у музејском лапидаријуму. 

Улаз је слободан.

Прочитајте још

ПОСЕТИТЕ НАС

Главна 182, 22400, Рума, Србија

ПОШАЉИТЕ НАМ ПОРУКУ

ПОЗОВИТЕ НАС

O МУЗЕЈУ

Основан 1. марта 1962. решењем Народног одбора општине Рума као „завичајни историјско-природњачки музеј“ са прецизно утврђеним задатком „да ради на ископавању, сакупљању и сређивању збирки предмета, слика и записа историјске вредности, затим да организује изложбе и предавања…“

РАДНО ВРЕМЕ

Завичајни музеј Рума је због радова на санацији објекта привремено затворен за посетиоце.

Veb prezentacija je licencirana pod uslovima licence Creative Commons Autorstvo-Nekomercijalno-Bez prerada 3.0 Srbija; Dizajnirano od strane Play Media

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja