Predavanje ARHEOLOŠKO BLAGO SRBIJE

okt 30, 2018

Zavičajni muzej Ruma
sala legata Feđe Soretića
četvrtak i petak 1 i 2. novembar 2018. u 18.00 časova
ulaz slobodan

ARHEOLOŠKO BLAGO SRBIJE

Zavičajni muzej Ruma, u četvrtak i petak, 1. i 2. novembra 2018. godine, u 18 časova u sali legata Feđe Soretića, organizuje ciklus predavanja „Arheološko blago Srbije“, autorke Aleksandre Jovanović, diplomiranog arheologa.
Prvo predavanje, pod nazivom „Rim, Srbija i rano hrišćanstvo“, ima za temu nastanak hrišćanstva, odnos Rimskog carstva prema novoj religiji i o ranohrišćanskim nalazima sa teritorije Srbije.
„Rimski carski gradovi u Srbiji“, je naziv drugog predavanja, a tokom prezentacije biće govora o gradovima kao i o ranohrišćanskom aspektu unutar istih.

Pročitajte još

POSETITE NAS

Glavna 182, 22400, Ruma, Srbija

POZOVITE NAS

O MUZEJU

Osnovan 1. marta 1962. rešenjem Narodnog odbora opštine Ruma kao „zavičajni istorijsko-prirodnjački muzej“ sa precizno utvrđenim zadatkom „da radi na iskopavanju, sakupljanju i sređivanju zbirki predmeta, slika i zapisa istorijske vrednosti, zatim da organizuje izložbe i predavanja…“

RADNO VREME

Zavičajni muzej Ruma je zbog radova na sanaciji objekta privremeno zatvoren za posetioce.

Veb prezentacija je licencirana pod uslovima licence Creative Commons Autorstvo-Nekomercijalno-Bez prerada 3.0 Srbija; Dizajnirano od strane Play Media

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja