Prvi seminar Vikimedije u Muzeju Vojvodine

apr 19, 2018

Seminar Vikimedije Srbije odražan je 17. i 18. aprila 2018. godine u Muzeju Vojvodine.

Prvom danu seminara prisustvovali su direktori i predstavnici ustanova zaštite sa teritorije AP Vojvodine, gde su kroz prezentacije Nebojša Ratković i Ivana Guslarević iz Vikimedije Srbije upoznati sa širokim mogućnostima primene viki projekata u kulturi, kao i o slobodnim licencama i autorskim pravima. Kao primer dobre prakse, Narodni muzej u Zrenjaninu prikazao je svoje rezultate rada. Uspešnu priču i prezentaciju projekta koji je podržala Vikimedije Srbije održala je Sanja Vrzić, viši kustos Narodnog muzeja u Zrenjaninu.

Drugog dana seminara polaznici su se kroz praktične radionice obučili za  uređivanje Vikipedije i Vikimedijine ostave. Radionice su održali Ivana Guslarević i Miljan Simonović iz Vikimedije Srbije. Sartifikate su dobili 25 zaposlenih iz ustanova zaštite sa teritorije AP Vojvodine.

Seminar je održan pod pokroviteljstvom Ministarstvo kulture i informisanja, Sektora za razvoj digitalne istraživačke infrastrukture u oblasti kulture i umetnosti, koje je dalo punu podršku razvoju Glam programa u našoj zemlji. Strateški partner u organizaciji seminara je firma POSITIVE d.o.o. iz Novog Sada.

Učestvovali i kustosi Zavičajnog muzeja Ruma

Pročitajte još

POSETITE NAS

Glavna 182, 22400, Ruma, Srbija

POZOVITE NAS

O MUZEJU

Osnovan 1. marta 1962. rešenjem Narodnog odbora opštine Ruma kao „zavičajni istorijsko-prirodnjački muzej“ sa precizno utvrđenim zadatkom „da radi na iskopavanju, sakupljanju i sređivanju zbirki predmeta, slika i zapisa istorijske vrednosti, zatim da organizuje izložbe i predavanja…“

RADNO VREME

ponedeljak  7:00 - 20:00 h
utorak  7:00 - 20:00 h
sreda  7:00 - 15:00 h
četvrtak  7:00 - 20:00 h
petak  7:00 - 20:00 h
subota 10:00 - 15:00 h
nedelja samo najavljene grupe

Veb prezentacija je licencirana pod uslovima licence Creative Commons Autorstvo-Nekomercijalno-Bez prerada 3.0 Srbija; Dizajnirano od strane Play Media

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja