Први семинар Викимедије у Музеју Војводине

апр 19, 2018

Семинар Викимедије Србије одражан је 17. и 18. априла 2018. године у Музеју Војводине.

Првом дану семинара присуствовали су директори и представници установа заштите са територије АП Војводине, где су кроз презентације Небојша Ратковић и Ивана Гусларевић из Викимедије Србије упознати са широким могућностима примене вики пројеката у култури, као и о слободним лиценцама и ауторским правима. Као пример добре праксе, Народни музеј у Зрењанину приказао је своје резултате рада. Успешну причу и презентацију пројекта који је подржала Викимедије Србије одржала је Сања Врзић, виши кустос Народног музеја у Зрењанину.

Другог дана семинара полазници су се кроз практичне радионице обучили за  уређивање Википедије и Викимедијине оставе. Радионице су одржали Ивана Гусларевић и Миљан Симоновић из Викимедије Србије. Сартификате су добили 25 запослених из установа заштите са територије АП Војводине.

Семинар је одржан под покровитељством Министарство културе и информисања, Сектора за развој дигиталне истраживачке инфраструктуре у области културе и уметности, које је дало пуну подршку развоју Глам програма у нашој земљи. Стратешки партнер у организацији семинара је фирма POSITIVE d.o.o. из Новог Сада.

Учествовали и кустоси Завичајног музеја Рума

Прочитајте још

ПОСЕТИТЕ НАС

Главна 182, 22400, Рума, Србија

ПОШАЉИТЕ НАМ ПОРУКУ

ПОЗОВИТЕ НАС

O МУЗЕЈУ

Основан 1. марта 1962. решењем Народног одбора општине Рума као „завичајни историјско-природњачки музеј“ са прецизно утврђеним задатком „да ради на ископавању, сакупљању и сређивању збирки предмета, слика и записа историјске вредности, затим да организује изложбе и предавања…“

РАДНО ВРЕМЕ

Завичајни музеј Рума је због радова на санацији објекта привремено затворен за посетиоце.

Veb prezentacija je licencirana pod uslovima licence Creative Commons Autorstvo-Nekomercijalno-Bez prerada 3.0 Srbija; Dizajnirano od strane Play Media

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja