MUZEJSKE VEČERI: ŠERETSKI SREM

avg 28, 2018

Sinoć, 27. avgusta, su završene Muzejske večeri – posebna letnja programska šema Zavičajnog muzeja Ruma, koja se već 6. godinu zaredom odvija u okviru Kulturnog leta.
Pred mnogobrojnom publikom u prijatnom ambijentu muzejskog lapidarijuma prezentovana je izdavačka delatnost Muzeja, odnosno njen segment koji se odnosi na nematerijalno kulturno nasleđe.
Kroz priču, anegdotu i pesmu predstavljen je veseli „Šeretski Srem“. Specijalne gošće večeri bile su članice ANIPa „Branko Radičević“ Ruma, koje su pesmom i narodnom nošnjom najslikovitije prikazale veseli Srem i duh minulih vremena.

 

Pročitajte još

POSETITE NAS

Glavna 182, 22400, Ruma, Srbija

POZOVITE NAS

O MUZEJU

Osnovan 1. marta 1962. rešenjem Narodnog odbora opštine Ruma kao „zavičajni istorijsko-prirodnjački muzej“ sa precizno utvrđenim zadatkom „da radi na iskopavanju, sakupljanju i sređivanju zbirki predmeta, slika i zapisa istorijske vrednosti, zatim da organizuje izložbe i predavanja…“

RADNO VREME

Zavičajni muzej Ruma je zbog radova na sanaciji objekta privremeno zatvoren za posetioce.

Veb prezentacija je licencirana pod uslovima licence Creative Commons Autorstvo-Nekomercijalno-Bez prerada 3.0 Srbija; Dizajnirano od strane Play Media

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja