МУЗЕЈСКЕ ВЕЧЕРИ: ШЕРЕТСКИ СРЕМ

авг 28, 2018

Синоћ, 27. августа, су завршене Музејске вечери – посебна летња програмска шема Завичајног музеја Рума, која се већ 6. годину заредом одвија у оквиру Културног лета.
Пред многобројном публиком у пријатном амбијенту музејског лапидаријума презентована је издавачка делатност Музеја, односно њен сегмент који се односи на нематеријално културно наслеђе.
Кроз причу, анегдоту и песму представљен је весели „Шеретски Срем“. Специјалне гошће вечери биле су чланице АНИПа „Бранко Радичевић“ Рума, које су песмом и народном ношњом најсликовитије приказале весели Срем и дух минулих времена.

 

Прочитајте још

ПОСЕТИТЕ НАС

Главна 182, 22400, Рума, Србија

ПОШАЉИТЕ НАМ ПОРУКУ

ПОЗОВИТЕ НАС

O МУЗЕЈУ

Основан 1. марта 1962. решењем Народног одбора општине Рума као „завичајни историјско-природњачки музеј“ са прецизно утврђеним задатком „да ради на ископавању, сакупљању и сређивању збирки предмета, слика и записа историјске вредности, затим да организује изложбе и предавања…“

РАДНО ВРЕМЕ

Завичајни музеј Рума је због радова на санацији објекта привремено затворен за посетиоце.

Veb prezentacija je licencirana pod uslovima licence Creative Commons Autorstvo-Nekomercijalno-Bez prerada 3.0 Srbija; Dizajnirano od strane Play Media

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja