МАНИФЕСТАЦИЈА: МУЗЕЈИ ЗА 10

мај 7, 2019

ЗАВИЧАЈНИ МУЗЕЈ РУМА
ГЛАВНА 182
од 13. до 19. маја 2019. године

Завичајни музеј Рума, пету годину за редом учествује у манифестацији „Музеји Србије за 10“.  Ове године манифестација траје од 13. до 19. маја 2019. године. Током седам дана програма у 46 градова Србије, 76 музеја и сродних институција културе припремају се бројни програми. Манифестација обухвата Међународни дан музеја (18. мај), Европску ноћ музеја (19. мај) и Националну недељу музеја.
Централна тема манифестације „МУЗЕЈИ КАО СРЕДИШТА КУЛТУРЕ: БУДУЋНОСТ ТРАДИЦИЈЕ“– фокусираће се на нову улогу музеја као активних учесника у својим срединама. Манифестација се одржава под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије.

Завичајни музеј Рума ће током трајања манифестације приредити четири програма.

Први програм је изложба Завичајног музеја Рума „ВИШЕ ОД ИГРЕ“– Спортски живот у Руми од почетка XX века до краја седамдесетих година.  Други програм је изложба „СЕОСКО И ГРАДСКО, ЖЕНСКО И МУШКО – УНИВЕРЗАЛНО“. Прегаче и кецеље из збирки Етнографског музеја у Београду.  Трећи програм је „МАЛА ОЛИМПИЈАДА СТАРИХ ИГАРА“, учествују ђаци нижих разреда Основних школа.  Четврти програм је „УМЕТНИЧКИ ПЕРФОРМАНС“ аутора Јовице Панића.
Улаз на све програме је бесплатан.

Прочитајте још

ПОСЕТИТЕ НАС

Главна 182, 22400, Рума, Србија

ПОШАЉИТЕ НАМ ПОРУКУ

ПОЗОВИТЕ НАС

O МУЗЕЈУ

Основан 1. марта 1962. решењем Народног одбора општине Рума као „завичајни историјско-природњачки музеј“ са прецизно утврђеним задатком „да ради на ископавању, сакупљању и сређивању збирки предмета, слика и записа историјске вредности, затим да организује изложбе и предавања…“

РАДНО ВРЕМЕ

Завичајни музеј Рума је због радова на санацији објекта привремено затворен за посетиоце.

Veb prezentacija je licencirana pod uslovima licence Creative Commons Autorstvo-Nekomercijalno-Bez prerada 3.0 Srbija; Dizajnirano od strane Play Media

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja