ISTORIJAT RUMSKOG ŠKOLSTVA 18-og, 19-og i 20-og veka

avg 23, 2017

Sinoć, 22. avgusta, je u Zavičajnom muzeju Ruma održan završni program, 14. po redu, koji je ova ustanova priredila za ovogodišnju manifestaciju Kulturno leto.
U sali legata Feđe Soretića publici je istorijat rumskog školstva prezentovala Aleksandra Ćirić, kustos istoričar Muzeja.
Kroz sveobuhvatni istorijski presek prikazane su sve škole koje su radile u našem gradu i predstavljeni su osnivači, direktori, profesori i značajne ličnosti koje su pohađale rumske škole.

Uz zanimljivosti iz školskog života kao poseban osvrt na đačke zgode i nezgode, odnosno na pravila za učenike koja su u različitim vremenima bila različita, i uz brojne ilustracije publici je na veoma zanimljiv način prezentovana ova tema.

 

Pročitajte još

POSETITE NAS

Glavna 182, 22400, Ruma, Srbija

POZOVITE NAS

O MUZEJU

Osnovan 1. marta 1962. rešenjem Narodnog odbora opštine Ruma kao „zavičajni istorijsko-prirodnjački muzej“ sa precizno utvrđenim zadatkom „da radi na iskopavanju, sakupljanju i sređivanju zbirki predmeta, slika i zapisa istorijske vrednosti, zatim da organizuje izložbe i predavanja…“

RADNO VREME

Zavičajni muzej Ruma je zbog radova na sanaciji objekta privremeno zatvoren za posetioce.

Veb prezentacija je licencirana pod uslovima licence Creative Commons Autorstvo-Nekomercijalno-Bez prerada 3.0 Srbija; Dizajnirano od strane Play Media

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja