ИСТОРИЈАТ РУМСКОГ ШКОЛСТВА 18-ог, 19-ог и 20-ог века

авг 23, 2017

Синоћ, 22. августа, је у Завичајном музеју Рума одржан завршни програм, 14. по реду, који је ова установа приредила за овогодишњу манифестацију Културно лето.
У сали легата Феђе Соретића публици је историјат румског школства презентовала Александра Ћирић, кустос историчар Музеја.
Кроз свеобухватни историјски пресек приказане су све школе које су радиле у нашем граду и представљени су оснивачи, директори, професори и значајне личности које су похађале румске школе.

Уз занимљивости из школског живота као посебан осврт на ђачке згоде и незгоде, односно на правила за ученике која су у различитим временима била различита, и уз бројне илустрације публици је на веома занимљив начин презентована ова тема.

 

Прочитајте још

ПОСЕТИТЕ НАС

Главна 182, 22400, Рума, Србија

ПОШАЉИТЕ НАМ ПОРУКУ

ПОЗОВИТЕ НАС

O МУЗЕЈУ

Основан 1. марта 1962. решењем Народног одбора општине Рума као „завичајни историјско-природњачки музеј“ са прецизно утврђеним задатком „да ради на ископавању, сакупљању и сређивању збирки предмета, слика и записа историјске вредности, затим да организује изложбе и предавања…“

РАДНО ВРЕМЕ

Завичајни музеј Рума је због радова на санацији објекта привремено затворен за посетиоце.

Veb prezentacija je licencirana pod uslovima licence Creative Commons Autorstvo-Nekomercijalno-Bez prerada 3.0 Srbija; Dizajnirano od strane Play Media

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja