Изложба 44. ликовне колоније „Борковац“

дец 16, 2016

Геометријских и геометризованих форми

Завичајни музеј Рума у уторак 20. децембра 2016. године у 19 часова у легату др Романа Соретића, приређује отварање 44. ликовне колоније „Борковац“.

Четрдесет четврто окупљање ликовних стваралаца у оквиру једне од најстаријих – традиционалних манифестација ликовне колоније „Борковац“, треће је у низу истог концепцијског опредељења које можда већ сада може да се назове „нова серија“.

уторак 20. децембра 2016. године у 19 часова

Организатор доследно спроводи реализацију од раније најављене намере, да заинтересованој публици сваке године представи по неку другачију актуелну уметничку, стилску и медијску ликовну артикулацију, кроз непосредне резултате аутентичног стваралаштва како истакнутих тако и до сада неафирмисаних аутора блиских естетских и артистичких схватања.

На овогодишњем сазиву колоније, окупљена је група девет уметника која у ликовном раду негује различито дефинисану стилску поетику геометријских и геометризованих форми. Настојали су да остварењима у оквирима личних стилова и естетских поетика, дају аутентичан допринос и афирмишу овај, један од могућих садржајних начина артикулисања савременог стваралаштва.

Прочитајте још

ПОСЕТИТЕ НАС

Главна 182, 22400, Рума, Србија

ПОШАЉИТЕ НАМ ПОРУКУ

ПОЗОВИТЕ НАС

O МУЗЕЈУ

Основан 1. марта 1962. решењем Народног одбора општине Рума као „завичајни историјско-природњачки музеј“ са прецизно утврђеним задатком „да ради на ископавању, сакупљању и сређивању збирки предмета, слика и записа историјске вредности, затим да организује изложбе и предавања…“

РАДНО ВРЕМЕ

Завичајни музеј Рума је због радова на санацији објекта привремено затворен за посетиоце.

Veb prezentacija je licencirana pod uslovima licence Creative Commons Autorstvo-Nekomercijalno-Bez prerada 3.0 Srbija; Dizajnirano od strane Play Media

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja