IZLOŽBA: TRAGANJE ZA LEPOTOM

okt 8, 2018

izložba slika Srećka Radulovića i Miroslava Biukovića
Zavičajni muzej Ruma
sala legata Milivoja Nikolajevića
sreda 10. oktobar 2018. u 19.00 časova
ulaz slobodan

TRAGANJE ZA LEPOTOM

10. oktobra u Zavičajnom muzeju Ruma svečano će biti otvorena izložba slika pod nazivom „Traganje za lepotom“ koju potpisuju umetnici iz Sremske Mitrovice Miroslav Biuković i Srećko Radulović.

Zavičajni muzej Ruma, u sredu 10. oktobra 2018. godine, u 19 časova u sali legata Milivoja Nikolajevića, priređuje otvaranje izložbe slika Cpećka Radulovića i Miroslava Biukovića „TRAGANJE ZA LEPOTOM“.
U okviru vojvođanske likovne scene Srećko Radulović i Miroslav Biuković stekli su poziciju autora formirane likovne poetike i slikarskog izraza. Radovima u tehnici ulje na platnu stvaraju kompozicije čistih formi i harmonskih vrednosti na relaciji prostor-svetlost. 
U duhu poetskog realizma obrađuju raznovrsne teme poput enterijera, mrtvih priroda i gradskih prizora, koji u njihovoj interpretaciji dobijaju novu, lirsku crtu. Kad se u svojim delima bave enterijerom ili mrtvom prirodom, često su to naizgled sasvim obični predmeti (violina, činija sa voćem, knjige…) koji transponovani kroz njihov likovni izraz dobijaju sasvim novu dimenziju i vanvremensku crtu. Na taj način prolazno postaje večno uz sve prisutniju objektivnost i visoki estetski manir. Dajući svoj doprinos postulatima, čije temelje su postavili italijanski i flamanski slikari, Srećko i Miroslav definišu prostor slike kao realnost, onako kako je doživljava naša svest, protkanu spletom ljudske potrebe za taktilnim doživljajem stvari. U njihovim likovnim vizijama svaki detalj je pažljivo obrađen potezima četkice, čija krajnja izvedba doprinosi građenju slike kao simbola lepog.

Pročitajte još

POSETITE NAS

Glavna 182, 22400, Ruma, Srbija

POZOVITE NAS

O MUZEJU

Osnovan 1. marta 1962. rešenjem Narodnog odbora opštine Ruma kao „zavičajni istorijsko-prirodnjački muzej“ sa precizno utvrđenim zadatkom „da radi na iskopavanju, sakupljanju i sređivanju zbirki predmeta, slika i zapisa istorijske vrednosti, zatim da organizuje izložbe i predavanja…“

RADNO VREME

Zavičajni muzej Ruma je zbog radova na sanaciji objekta privremeno zatvoren za posetioce.

Veb prezentacija je licencirana pod uslovima licence Creative Commons Autorstvo-Nekomercijalno-Bez prerada 3.0 Srbija; Dizajnirano od strane Play Media

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja