Izložba slika „SRPSKI JUNACI KOSOVSKE BITKE, VLADARI VEČNOSTI“

jun 19, 2017

Četvrtak 22. jun u 19 časova
Zavičajni muzej Ruma
sala legata Milivoja Nikolajević
Ljubinka Šiba Fimić

Zavičajni muzej Ruma u četvrtak, 22. juna u 19 časova u sali legata Milivoja Nikolajevića, otvara izložbu slika „SRPSKI JUNACI KOSOVSKE BITKE, VLADARI VEČNOSTI“, u susret proslavljanju Vidovdana, jednog od najznačajnijih praznika iz srpske istorije i predanja.

Autor izložbe je Ljubinka Šiba Fimić, darovita srpska umetnica. Ovom izložbom, naslovljenom Knezu Lazaru i kosovskim vitezovima, Ljubinka Šiba Fimić ispunjava iskonski zavet vlastite duše da svojim slikarskim umećem ožitvotvori najznačajniji datum srpskog naroda. Šiba na svojim platnima prikazuje najvažnije momente nikad zaboravljenog Kosovskog boja.

U muzičkom delu učestvuje Jefimija (Slavica Sredojević) etno pevačica iz Sremske Mitrovice.

Ulaz slobodan

Ljubinka Šiba Fimić
Rođena sam 7. maja 1944. u Novom Selu, kod Vrnjačke Banje. Da sam birala mesto rođenja, možda to i ne bi bilo baš na ovim prostorima. No eto, tu sam, i moja potreba da se predstavim svojim slikama na svoj način. Slikarstvo je posebna magija čudotvornog spoja, duha svetlosti i boja. Čovek je najopasnija i najlepša enigma prirode.

Bilo bi lepše i bolje da opstaje u većem obimu u ovoj drugoj formi. Ako Želiš da ti život bude lepši, i manje dosadan, čitaj, piši, slikaj, istražuj, bavi se bogatim mislima, lepim rečima i radom. Jedino tako smanjićeš obim zla na prostranstvu zemlje.

Prva Izložba 1987. a do 2013. preko 40 samostalnih izložbi u Jugoslaviji, Srbiji, Poljskoj, Rusiji, Nemačkoj i na Kipru.

Pročitajte još

POSETITE NAS

Glavna 182, 22400, Ruma, Srbija

POZOVITE NAS

O MUZEJU

Osnovan 1. marta 1962. rešenjem Narodnog odbora opštine Ruma kao „zavičajni istorijsko-prirodnjački muzej“ sa precizno utvrđenim zadatkom „da radi na iskopavanju, sakupljanju i sređivanju zbirki predmeta, slika i zapisa istorijske vrednosti, zatim da organizuje izložbe i predavanja…“

RADNO VREME

Zavičajni muzej Ruma je zbog radova na sanaciji objekta privremeno zatvoren za posetioce.

Veb prezentacija je licencirana pod uslovima licence Creative Commons Autorstvo-Nekomercijalno-Bez prerada 3.0 Srbija; Dizajnirano od strane Play Media

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja