Изложба скулптура од жице „Отмена празнина“

јул 28, 2016

Завичајни музеј Рума приређује у петак, 29. јула 2016. године, са почетком у 20 часова, отварање изложбе скулптура од жице „Отмена празнина“ Љиљане Војводић.

Румска вајарка Љиљана Војводић паралелно са обликовањем готово свих класичних скулпторских материјала, бави се уметничким обликовањем жице више од две деценије. На овој изложби презентоване су хаљине, китњасте, са апликацијама, „асесоарима“, шеширима, лепезама и ташницама, као и једноставне, за радни дан, без украсних додатака.

Укупно је изложено 23 експоната на овој својеврсној „жичаној модној ревији“. Изложба ће бити отворена у сали легата Миливоја Николајевића.

Прочитајте још

ПОСЕТИТЕ НАС

Главна 182, 22400, Рума, Србија

ПОШАЉИТЕ НАМ ПОРУКУ

ПОЗОВИТЕ НАС

O МУЗЕЈУ

Основан 1. марта 1962. решењем Народног одбора општине Рума као „завичајни историјско-природњачки музеј“ са прецизно утврђеним задатком „да ради на ископавању, сакупљању и сређивању збирки предмета, слика и записа историјске вредности, затим да организује изложбе и предавања…“

РАДНО ВРЕМЕ

Завичајни музеј Рума је због радова на санацији објекта привремено затворен за посетиоце.

Veb prezentacija je licencirana pod uslovima licence Creative Commons Autorstvo-Nekomercijalno-Bez prerada 3.0 Srbija; Dizajnirano od strane Play Media

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja