Изложба „Поклоњење“ у Галерији УЛУС у Београду

апр 19, 2018

18. априла у Београду, у Галерији УЛУС, свечано је отворена изложба „Поклоњење“, нашег признатог уметника Бранислава Макеша.

Међу многобројном публиком било је љубитеља и поштовалаца Макешовог рада из Руме, јер као што је познато уметников животни и уметнички пут нераскидиво је везан за наш град, где је одрастао, школовао се и оставио значајан траг својим континуираним ангажманом и коначно поклон легатом, којег је завештао свом граду. Легат од 32 вредна уметничка дела чува се у нашем Музеју, а на изложби су представљена и 2 дела из овог легата.

Представници наше установе присуствовали су отварању и уз искрене честитке, сада већ времешном уметнику поклонили монографију о румској борковачкој колонији, коју је он са групом својих колега пре пола века основао.

Прочитајте још

ПОСЕТИТЕ НАС

Главна 182, 22400, Рума, Србија

ПОШАЉИТЕ НАМ ПОРУКУ

ПОЗОВИТЕ НАС

O МУЗЕЈУ

Основан 1. марта 1962. решењем Народног одбора општине Рума као „завичајни историјско-природњачки музеј“ са прецизно утврђеним задатком „да ради на ископавању, сакупљању и сређивању збирки предмета, слика и записа историјске вредности, затим да организује изложбе и предавања…“

РАДНО ВРЕМЕ

Завичајни музеј Рума је због радова на санацији објекта привремено затворен за посетиоце.

Veb prezentacija je licencirana pod uslovima licence Creative Commons Autorstvo-Nekomercijalno-Bez prerada 3.0 Srbija; Dizajnirano od strane Play Media

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja