Radionice „Gomolava – prošlost, sadašnjost i budućnost“

mar 15, 2020

U periodu od 9. do 13. marta 2020. godine, a u okviru izložbe „Gomolava – prošlost, sadašnjost i budućnost“, održane su dečije radionice, sa učenicima trećih i četvrtih razreda.

Učešće u radionicima imalo je 14 odeljenja iz rumskih i područnih osnovnih škola. Učenici su na radionicama imali priliku da se upoznaju sa radom muzeja, arheologa i da se kroz lokalitet Gomolova upoznaju sa dalekom prošlošću.

Tom prilikom su stekli osnovna znanja iz različitih perioda čovekovog života na našim prostorima (od mlađeg kamenog doba do srednjeg veka), koje su materijale koristili za izradu oruđa, šta su koristili od posuđa, koje su tehnološke napretke stekli u različitim periodima i kako je izgledao svakodnevni život.

Sve to se najbollje moglo naučiti kroz rezultate istraživanja koji su dobijeni tokom dugogodišnjih iskopavanja na Gomolavi i lokalitetima u bližoj okolini.

U interaktivnom delu su pokušali da naprave ili nacrtaju predmete koje su videli na izložbi.

Pročitajte još

POSETITE NAS

Glavna 182, 22400, Ruma, Srbija

POZOVITE NAS

O MUZEJU

Osnovan 1. marta 1962. rešenjem Narodnog odbora opštine Ruma kao „zavičajni istorijsko-prirodnjački muzej“ sa precizno utvrđenim zadatkom „da radi na iskopavanju, sakupljanju i sređivanju zbirki predmeta, slika i zapisa istorijske vrednosti, zatim da organizuje izložbe i predavanja…“

RADNO VREME

Zavičajni muzej Ruma je zbog radova na sanaciji objekta privremeno zatvoren za posetioce.

Veb prezentacija je licencirana pod uslovima licence Creative Commons Autorstvo-Nekomercijalno-Bez prerada 3.0 Srbija; Dizajnirano od strane Play Media

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja