Радионице „Гомолава – прошлост, садашњост и будућност“

мар 15, 2020

У периоду од 9. до 13. марта 2020. године, а у оквиру изложбе „Гомолава – прошлост, садашњост и будућност“, одржане су дечије радионице, са ученицима трећих и четвртих разреда.

Учешће у радионицима имало је 14 одељења из румских и подручних основних школа. Ученици су на радионицама имали прилику да се упознају са радом музеја, археолога и да се кроз локалитет Гомолова упознају са далеком прошлошћу.

Том приликом су стекли основна знања из различитих периода човековог живота на нашим просторима (од млађег каменог доба до средњег века), које су материјале користили за израду оруђа, шта су користили од посуђа, које су технолошке напретке стекли у различитим периодима и како је изгледао свакодневни живот.

Све то се најболље могло научити кроз резултате истраживања који су добијени током дугогодишњих ископавања на Гомолави и локалитетима у ближој околини.

У интерактивном делу су покушали да направе или нацртају предмете које су видели на изложби.

Прочитајте још

ПОСЕТИТЕ НАС

Главна 182, 22400, Рума, Србија

ПОШАЉИТЕ НАМ ПОРУКУ

ПОЗОВИТЕ НАС

O МУЗЕЈУ

Основан 1. марта 1962. решењем Народног одбора општине Рума као „завичајни историјско-природњачки музеј“ са прецизно утврђеним задатком „да ради на ископавању, сакупљању и сређивању збирки предмета, слика и записа историјске вредности, затим да организује изложбе и предавања…“

РАДНО ВРЕМЕ

Завичајни музеј Рума је због радова на санацији објекта привремено затворен за посетиоце.

Veb prezentacija je licencirana pod uslovima licence Creative Commons Autorstvo-Nekomercijalno-Bez prerada 3.0 Srbija; Dizajnirano od strane Play Media

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja